Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Led Design Holland

‘Iets licht opvatten’, ‘het licht zien’, ‘er ging hem een licht op’, ‘geen licht zonder schaduw’. We zouden nog wel even door kunnen gaan met deze spreekwoorden met ‘licht’ erin. Kent u de betekenissen? In ieder geval geeft het aantal gezegdes aan hoe belangrijk licht is in ons leven. Licht staat voor iets positiefs. Het is een symbool voor het leven, voor liefde en voor verbinding.

Op praktisch niveau hebben we iedere dag licht nodig. Zeker in de herfst en winter, als het ’s morgens laat licht wordt en ’s avonds vroeg weer donker. De huidige standaard op het gebied van licht is led. Ledlampen onderscheiden zich door zuinigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het allerbelangrijkste van een moderne ledlamp is wel dat die rustig, helder licht geeft. Goed licht zowel voor thuis als op het werk. Wilt u meer weten over het principe van de ledlamp? Led specialist Led Design Holland biedt veel informatie op website www.leddesignholland.nl.

Als u ledlampen gaat aanschaffen – en dan maakt het niet uit of het om industriele LED verlichting of lampen voor thuis gaat – zijn er in ieder geval twee waardes om op te letten. Allereerst UGR, oftewel Unified Glare Rating. Dit getal maakt duidelijk of er sprake is van lichthinder. Hoe lager de waarde hoe kleiner de verblinding. Dit zijn de richtlijnen:

  • UGR 28 lampen zijn geschikt voor trappenhuizen en gangen;
  • UGR 25 lampen zijn geschikt voor archiefruimtes, liften, opslagloodsen e.d.;
  • UGR 22 lampen zijn geschikt voor entrees en balies;
  • UGR 19 lampen zijn geschikt voor kantoren en vergaderzalen;
  • UGR 16 lampen zijn geschikt voor ruimtes waar precieze werkzaamheden worden gedaan als technisch tekenen en edel smederij.  

Lumen is een tweede norm die op de verpakking of de lamp zelf staat vermeld en die belangrijk is om op te letten als u lampen voor thuis of LED verlichting bedrijfshal gaat kopen. Deze eenheid geeft de lichtsterkte aan van een bepaalde lamp. Een hoger getal betekent in dit geval meer licht. Voor in de keuken en de badkamer zijn ledlampen met een Lumen van 1000 tot 3000 geschikt. In de woonkamer volstaan 500 tot 1500 Lumen leds. In de slaapkamer kunt u het best een lamp met een Lumen waarde van maximaal 2000 ophangen.

https://www.leddesignholland.nl/