Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Digibord of digitaal schoolbord kopen

Wanneer je op zoek bent naar een goed digibord of ook wel een digitaal schoolbord is het zeker belangrijk dat je een goede oriëntatie uitvoert. Vaak is een digibord kopen een ingewikkeld proces van alle uitgebreide mogelijkheden die deze populaire schoolborden tegenwoordig hebben. Het is dus belangrijk dat je de verschillen goed kent en je ook goed laat adviseren door een erkend bedrijf. Natuurlijk om teleurstelling te voorkomen en niet een verouderd type aan te schaffen waarbij u vaak voor hetzelfde geld een kwalitatief betere maar vooral ook multi-functioneel digibord koopt.

De mogelijkheden van een digibord

Voor veel scholen is een digitaal schoolbord niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Maar ook steeds meer bedrijven gebruiken het digibord voor sessies en of workshops vanwege het praktische gemak. Omdat het bord kan worden aangesloten op je computer zijn de mogelijkheden onbeperkt en is vaak de keuze voor het gewenste programma en het bestuderen van de mogelijkheden een activiteit op zich. Een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf ligt hem in eerste instantie in het gemak van een touch screen en de kwaliteit van het scherm en lichtopbrengst als ook ondersteunende resoluties. Tegenwoordig worden digiborden waar nog met een externe beamer wordt gewerkt steeds minder populair omdat deze manier van presenteren minder mogelijkheden heeft voor o.a. touchscreens. Wanneer interactiviteit dus belangrijk is kies je beter voor een touchscreen. De modernste touchscreen digiborden zijn vaak ook beschikbaar in verschillende resoluties en laat u zo veel mogelijk adviseren voor de al bestaande hardware (computers) die aanwezig zijn.

De aanschaf via een erkend bedrijf

Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat u een juiste keuze maakt voor een digibord maar dat deze bovendien ook op een goede manier op uw locatie wordt geplaatst. Naast het feitelijk plaatsen van het digibord is het belangrijk dat de computer en hardware als geluid en software goed op elkaar is afgestemd. Ook een goede eerste gebruikersinstructie is erg belangrijk. Onze ervaring leert dat er weinig erkende bedrijven zijn die u hier kunnen ondersteunen tenzij het specialisten betreft. JFAD is een specialist op het gebied van audiovisuele diensten en met veel gerenomeerde klanten een betrouwbare partner voor uw digitaal schoolbord.