Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

De veelzijdigheid van lamelparket

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een goedkoop lamelparket bij het uitzoeken van een nieuwe houten vloer. Ook bij Bax Houthandel merken ze dat dit type houten vloer steeds populairder wordt. Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen die kruislings aan elkaar zijn gelijmd waardoor lamelparket erg stevig en stabiel is. De lagen zijn van echt hout en daardoor zie je geen verschil met een massieve houten vloer. Wat lamelparket zo populair maakt is dan ook de prijs. Deze is aanzienlijk lager dan een massieve houten vloer. Lamelparket is in verschillende soorten en kleuren hout te verkrijgen en ook toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Je kan dus gerust zeggen dat lamelparket een zeer veelzijdig product is.

Soorten lamelparket

Andere benamingen voor lamelparket zijn onder meer duoplank, meerlaags parket of multiplank. In principe komt het allemaal op hetzelfde neer alleen de kwaliteit kan verschillen. Er zijn drie type lamelparket. Zo heb je dun lamel, deze is ongeveer 10 mm dik, standaard lamel, deze is ongeveer 15 mm dik en duoplank die is ongeveer 2 cm dik. Bij Bax Houthandel leveren ze vanuit hun eigen fabriek twee soorten lamelparket. Namelijk een budget lamel van 14 mm en een multiplank lamel van 19 mm dik. Het verschil zit hem dus in de dikte van de planken en daarin zit ook meteen het prijs- en kwaliteitsverschil. Hoe dikker de plank hoe duurder deze wordt. Om tot een juiste keuze te komen kun je het stappenplan volgen. Per onderdeel maak je dan een keuze waarna uiteindelijk de meest geschikte vloer naar voren komt.  Verwar trouwens nooit lamelparket met laminaat. Laminaat is geheel van kunststof gemaakt en heeft niks met hout te maken.

Onderhoud van lamelparket

Naast dat lamelparket goedkoop, duurzaam, veelzijdig en kwalitatief een goede keuze is, vraagt lamelparket wel enig onderhoud. Voordeel van levering door Bax Houthandel is dat de vloerdelen al in de fabriek geïmpregneerd en op kleur gebracht worden. Hierdoor is de vloer direct na het leggen beloopbaar en kun je meteen genieten van je houten vloer zonder dat je eerst een laklaag moet aanbrengen en deze moet laten drogen. Als de vloer er eenmaal ligt moet deze net als een massieve houten vloer regelmatig worden onderhouden of opgeschuurd. Zo kun je vele jaren plezier beleven van jouw lamelparket vloer.