Knaapfashion
Image default
Vakantie

De beste slaapzak kopen

De beste slaapzak kopen

We hebben een aantal tips voor het kopen van de Beste slaapzak. Het belangrijkste punt is dat de rits soepel werkt. Je kunt dit vaak bij de specificaties zien, maar ook kun je dit in de winkel uitproberen. Hiervoor moet je dan wel even naar de woonwinkel of kampeerzaak. Daarnaast is het ook belangrijk dat de band langs de rits loopt, want dit zorgt voor die perfecte sluiting. Tevens is de temperatuur ook belangrijk. Dit staat meestal bij de specificaties. In de zomer wil je zo koel mogelijk, maar in de winter juist weer zo warm mogelijk. Je kunt er ook een kopen die geschikt is voor 4 seizoenen. Deze heeft vaak uitneembaare delen. Het model moet je gewoon voelen of dat bij je past of niet. De een heeft een voorkeur voor zacht waar de ander juist weer een zwaar deken over zich heen wil hebben.

Een paar praktische tips

We hebben een aantal praktische tips voor het kopen van een slaapzak bedacht bij 5top. De lengte is naar ons idee toch wel het belangrijkste. Je wil niet te weinig ruimte hebben, maar ook zeker niet teveel. Bij te weinig ruimte voel je jezelf ingeklemd waar je bij teveel ruimte juist weer heel draaierig gevoel kunt krijgen. Een isolerend materiaal zoals dons is ook een echte aanrader. Ook bij hoge temperaturen kun je deze slaapzak gebruiken, want je voelt het gewoon ademen.

De tijk is aan zowel de binnen- als buitenkant ook een belangrijk punt. Hier tussen zit namelijk de vulling van dons of synthetisch materiaal. Hieraan kun je dus ook de dikte zien, maar vooral het materiaal is belangrijk. Dons heeft namelijk een goede ademende functie en is in dat opzicht ook echt een aanrader. Deze vulling bepaald ook voor een groot deel het gewicht. Backpackers kiezen daarom eerder voor een lichtere slaapzaak aangezien zij deze de hele dag bij zich hebben.