Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Botox niet alleen tegen rimpels

Botox is van oorsprong alleen ontwikkeld om spieren te ontspannen. Voor mensen die last hebben van spasmen werd dit middel gebruikt om de spasmen te reduceren. Al snel werd ontdekt dat dit middel ook tegen rimpels gebruikt kon worden. Dit gaf de cosmetische wereld een flinke boost omdat rimpels de grootste klacht bij mensen hun uiterlijk waren. Momenteel zijn botox en fillers behandelingen de meest aangevraagde behandelingen in Nederland en andere landen in Europa. Botox staat daarmee naast fillers. Met fillers kun je iets juist opvullen. De kosten fillers zijn ongeveer net zo hoog als de kosten van botox injecties. Botox kan echter voor veel meer kwaaltjes en onzekerheden gebruikt worden.

Neem bijvoorbeeld botox oksels. Botox kan in de oksels geïnjecteerd worden bij mensen die overmatig zweten. Door de botox injectie zul je een stuk minder gaan zweten. Dit betekent niet dat je meer zal zweten op andere plekken. Je kunt de botox voor veel zweten ook op andere plekken injecteren. Denk aan de voeten of andere plekken.

Heb je veel last van migraine? Mensen die onbewust hun spieren in het hoofd aanspannen kunnen flink last krijgen van hoofdpijn. Botox kan de spieren in het hoofd laten ontspannen waardoor het niet meer samen zal trekken. Hierdoor krijg je geen hoofdpijn meer.

Het nadeel van botox is dat het een geneesmiddel is en geen cosmetisch product terwijl het wel voor die doeleinden wordt gebruikt. Er is ook een kans op hangende wenkbrauwen als je een ingreep hebt laten doen. een kans op een alergische reactie is ook mogelijk. Maar het ligt er aan of je veel botox hebt genomen of niet. De dosis is vaak erg klein. Er is ook een kans dat je antistoffen hebt tegen botox. Dan heeft het dus vrijwel geen effect op je. De kans is echter wel heel klein. 2 procent van de mensen die een ingreep laten doen merken geen effect. Vaak wel na een tweede behandeling.

https://faceland.nl/