Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Ben je werkzoekende? 3 sectoren waar de banen voor het oprapen liggen!

Ben je werkzoekende? 3 sectoren waar de banen voor het oprapen liggen!

Ben je momenteel werkzoekende, maar weet je niet zo goed in welke richting je het beste jouw volgende baan kunt gaan zoeken? Lees dan even onderstaande blog want hierin behandelen we drie sectoren waar de banen voor het oprapen liggen. In de zorg, het onderwijs en de logistiek staan ze te springen om jouw hulp. Lees snel verder!

 

De zorgsector

Nu we alsmaar ouder worden en de bevolking steeds meer vergrijst, blijkt des te meer dat het wegbezuinigen van het zorgpersoneel een totaal verkeerde zet is geweest. Zo heeft ons kabinet in de afgelopen jaren ruim 75.000 medewerkers binnen de zorgsector ontslagen en is het totale aantal IC-bedden in de laatste vijf jaar gehalveerd. Toen de coronapandemie om de hoek kwam kijken, was het hek helemaal van de dam en kwam het nijpende probleem pas echt aan het daglicht. Dit alles heeft geleid tot een zeer hoge werkdruk voor het resterende zorgpersoneel. Om de werkdruk beter te kunnen verdelen en behapbaar te houden, is men binnen deze sector druk op zoek naar nieuwe krachten die het team van zorgverleners komen versterken. Vacatures volop dus!

 

De onderwijssector

De bezuinigingen hebben niet alleen de zorgsector maar ook de onderwijssector getroffen. Het gaat hierbij om het gehele onderwijs, dus van de basisschool tot de universiteit. Het grootste deel van de openstaande vacatures is echter te vinden binnen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Dat er hier sprake is van een flink lerarentekort, blijkt wel uit het feit dat veel van deze vacatures ‘moeilijk vervulbaar’ zijn. Vooral in de grote steden is het de verwachting dat het tekort aan leraren nog verder zal toenemen. Enkele voorbeelden van vakken waarin er maar moeilijk leraren gevonden kunnen worden, zijn: vreemde talen, wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

 

De logistieke sector

De logistieke sector is een mooi voorbeeld van een sector die eigenlijk altijd in beweging is. Het is een zeer essentiële sector voor onze economie want zonder transport en logistiek is het bijvoorbeeld niet mogelijk om winkels voortdurend bevoorraad te houden en medicijnen aan apothekers verspreid over het hele land te leveren. Het transport en de logistiek vormen dan ook min of meer de ruggengraat van onze samenleving. Een onmisbare beroepsgroep dus, waar eigenlijk altijd wel openstaande vacatures te vinden zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Melis Logistics logistiek bedrijf.

 

https://www.melislogistics.nl/