Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Als je in de buurt van Nieuwkoop woont zou je hier je computer kunnen laten repareren

In en rond Nieuwkoop zijn er best computerwinkels te vinden. Hier zijn een paar tips om je te helpen om een goed bedrijf uit te zoeken.

Communicatie

Wat vaak onderschat wordt is de manier waarop het bedrijf met jou communiceert. We kennen allemaal het stereotype van de computernerd die niet zo communicatief vaardig is maar wel briljant met computers. Op een professioneel niveau is het echter belangrijk dat een reparatiebedrijf goed communiceert.

 

Computers zijn namelijk complex, en de oorzaak van een probleem is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Ook kunnen er complicaties optreden. Goede communicatie voorkomt dat jij opeens voor verrassingen komt te staan, zowel qua prijs als de tijd dat een reparatie gaat kosten.

 

Je kunt vaak al snel zien hoe een bedrijf communiceert door te kijken naar de site, en te zien hoe ze overkomen als je ze spreekt. Zijn ze alleen bezig met verkopen of nemen ze ook echt de tijd voor jou en jouw probleem?

Referenties

Referenties van andere klanten kunnen heel nuttig zijn. Uiteraard moet je opletten waarom mensen referenties schrijven en wie ze publiceert. Hoewel testimonials op een website meestal echt zijn, komt het weinig voor dat een bedrijf ook negatieve reviews publiceert. Op onafhankelijke sites komt dit niet voor, maar is de kans wel groter dat iemand met een slechte ervaring een review schrijft dan iemand die een goede ervaring heeft gehad.

ICT Waarborg Certificaat

Het ICT Waarborg certificaat garandeert een zekere mate van betrouwbaarheid inclusief een beperkte garantie bij een onverwacht faillissement. Bedrijven moeten aan bepaalde criteria voldoen voordat ze dit certificaat mogen dragen.

 

Asessment

Omdat computers ingewikkelde apparaten zijn wordt er vaak van tevoren uitgezocht wat het probleem is. Daarna kan de eigenaar bepalen of het de moeite van het repareren waard is. Soms is deze service gratis, bij anderen is deze betaald, maar wordt het verrekend met de reparatiekosten.

Waar je naar toe kan gaan

PC Refresh

Dit bedrijf zit iets verder weg, in Den Haag, maar ze bieden veel services, zoals haal- en brengservice, verzendservice, hulp op afstand en computer reparatie aan huis of kantoor. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en bieden gratis diagnose.

Computeraar

Dit is een kleiner bedrijf, het enige echte reparatiebedrijf in Nieuwkoop. Ze komen vriendelijk en vakkundig over op de website. Hun reparaties richten zich wat meer op software, maar ook als je een hardware probleem hebt, kan je bij hen terecht. Ze bieden een diagnose aan waarvan de kosten worden verrekend met de reparatiekosten, mocht tot reparatie worden overgegaan.

Mecs

Dit bedrijf zit in Alphen aan den Rijn en levert veel diensten zoals service aan huis of kantoor, hulp op afstand en netwerk installatie. Ze vragen onderzoekskosten als de reparatie te duur blijkt te zijn.

CS Alphen

Dit is een kleiner bedrijfje, ook in Alphen, wat zich heeft gespecialiseerd in reparaties, schoonmaken en internetbeheer. Hoewel ze niet echt gericht zijn op verkoop, kunnen ze wel een computer voor je bestellen en zorgen dat het aan jouw eisen voldoet.

Emily-PC

Dit is een groter bedrijf dat naast reparaties aan computers ook aan verkoop en telefonie doet. Ze hebben een webshop, nemen oude apparatuur in en verkopen ook tweedehands. Ze zitten in Kerk en Zanen, in Alphen aan den Rijn.

 

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/