Knaapfashion
Image default
Eten en drinken

5 redenen waarom aardappelen het superfood zijn

Laten we eerst naar de basis gaan! Een superfood is meestal een product dat wordt beschouwd als rijk aan verbindingen die een integrale rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid van een individu. En als we kijken naar de samenstelling van een aardappelschotel, dan kunnen we het allemaal niet meer eens zijn met het feit dat het eten van aardappelen een geweldig eenvoudig superfood voor je kan zijn dat je gemakkelijk dagelijks kunt consumeren.

Met dat gezegd zijnde, zijn er veronderstellingen dat aardappelen grote hoeveelheden calorieën bevatten, en dat ze slechts een vulmiddel en vetmesten voedsel zijn. We zijn er echter om ervoor te zorgen dat alles wat u van dit soort gelezen heeft, verkeerd is, aangezien aardappelen niet alleen koolhydraten zijn.

Het zijn voedzame etenswaren en hier zijn enkele redenen waarom we er zo vaak voor kiezen.

1.   Aardappelen zijn krachtig verpakt met absorbeerbare mineralen

Als je de samenstelling ervan afbreekt, zijn aardappelen een geweldige bron van essentiële mineralen zoals kalium, magnesium, koper, calcium, fosfor, zink en ijzer, die cruciaal zijn voor veel lichaamsfuncties. Bovendien maakt het lage fytinezuurgehalte van aardappelen een optimale opname van al deze mineralen mogelijk, terwijl het ook een voedzamere optie is in vergelijking met rijst, pasta en brood.

2.   Aardappelen hebben een hoog percentage vitamine C.

Als je een middelgrote aardappel op de markt koopt, krijg je eigenlijk 40 mg vitamine C.Aangezien 30% ervan echter verloren gaat tijdens het koken, vormt de resterende 15 mg nog steeds een vijfde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. dagelijks. Dus als je de volgende keer verkouden wordt, moet je naar aardappelen gaan in plaats van sinaasappelsap.

3.   Aardappelen hebben een hoge verzadigingsindex

Als het gaat om een voedselproduct dat echt honger stillen, dan zijn aardappelen het enige dat bovenaan komt. Je kunt ze op een gezonde manier krijgen door ze te bakken, braden of sauteren, dat is ook een voedzaam onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor gewichtsverlies.

4.   Om vitamine B niet te vergeten

Weet je dat B-vitamines ook essentieel zijn voor celvernieuwing, DNA en eiwitsynthese? Bovendien zijn ze cruciaal voor de energieproductie en synthese van stemming bevorderende chemicaliën zoals serotonine.

Aardappelen bevatten ook een grote hoeveelheid vitamine B6, samen met niacine (B3), foliumzuur (B9) en choline (B4) die allemaal hun rol spelen om de hersenfunctie te stimuleren.

5.   Aardappelen hebben de beste eiwitten

Een middelgrote aardappel heeft gemiddeld 4 g eiwit, wat slechts 10% minder is dan de dagelijkse inname door het menselijk lichaam. Bovendien bevat aardappeleiwit ook alle 9 belangrijke aminozuren, waaronder tryptofaan, methionine en cysteïne in een kleine hoeveelheid, die je natuurlijk kunt compenseren door de aardappelen te eten met boter, kaas of Griekse yoghurt.

Nu u zich terdege bewust bent van de voordelen die agria aardappelen kunnen bieden, hopen we dat u niet langer zult geloven in mythen die u worden verteld en dat u de beste zorg voor uw gezondheid zult nemen door er elke dag een paar te nemen!