Wat is chip-tuning?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat is chip-tuning?

Chip Tuning modificeert of verandert in principe een wisbare niet-beschrijfbare lees-geheugenchip in het elektronische besturingssysteem van een voertuig of een ander voertuig om betere prestaties te bereiken, ongeacht wat het is. Deze technologie wordt ook gebruikt om uitdagingen aan te pakken die worden geleverd met oudere motorcontroles die constante monitoring en aanpassingen vereisen om te zorgen voor een kluis en geluidsaandrijving. Tegenwoordig kan chiptuning plaatsvinden op een motorbesturingsmodule (ECM), elektronische besturingsmodule (ECM), of in sommige gevallen, de motorbesturingsmodule. Typisch bevinden ze zich allemaal op dezelfde plaats in uw voertuig, hoewel ECMS en ECMS ook in verschillende delen van uw auto kunnen worden gevonden, afhankelijk van het merk en het model. Dus, hoe stel je een auto af?

 

Wanneer mensen praten over chiptuning, verwijst ze meestal naar het afstemmen van de prestatiekleuren die zich in uw motoren bevinden. De prestatiekleuren zijn wat bepalen hoe uw auto presteert en wordt bijgewerkt elke keer dat u er iets op verandert. In het verleden werden deze chips gecontroleerd door bedradingsharnassen van uw auto-elektromotor. Vandaag kunt u deze chips upgraden om u te helpen uw auto aan te passen voor een betere prestaties en om geld te besparen op kostbare reparaties.

 

Sommige van de componenten van chiptuning zijn brandstofinjectie-systemen en brandstofinjectoren.

Beide componenten worden in de motor geplaatst en kunnen worden aangepast om verschillende taken uit te voeren. Meestal helpt de brandstofinjectiesystemen bij het injecteren van brandstof bij een sneller tarief, het maken van een agressievere inspectietrein. Aan de andere kant helpen brandstofinjectie-systemen ook de motor die soepelder is en met meer brandstof tegen een lagere druk. Door een van deze componenten aan te passen, kunt u een concurrentievoordeel behalen.

 

Vele malen zullen mensen kiezen voor het boosting van voertuigprestaties door een speciale uitlaat toe te voegen die is ontworpen voor hun specifieke voertuig. Speciale katalysatoren helpen om schadelijke verontreinigende stoffen uit uw motor te verwijderen die de benzineverbruik kunnen verlagen en de slijtage op het voertuig kunnen vergroten. Dit wordt beschouwd als een vorm van chip-afstemming wanneer u uw interne verbrandingsmotor met een ander systeem wisselt.

 

Een andere vorm van chiptuning gebruikt een ontstekingstijdapparaat.

Dit apparaat wordt meestal in de motor van uw voertuig geïnstalleerd en kunt u de hoeveelheid tijd wijzigen die een elektrische vonk brandstof in uw brandstofsysteem van uw motoren ontsteekt. Ontstekingstiming wordt gewijzigd om een hogere of lagere hoeveelheid brandstof te krijgen die per contact wordt geïnjecteerd. Dit wordt meestal gebruikt om de prestaties van bepaalde motoren te verbeteren, zoals de Dodge Viper.

 

Als het gaat om brandstofverbruik, kiezen veel mensen ervoor om de bestaande fabrieksmotorbesturingseenheid te vervangen door aftermarket-motoren en brandstoftanks. Dit komt omdat de fabriekscontroles vaak verouderd zijn en niet voldoen aan de moderne vereisten voor brandstofverbruik. Vaak kunnen deze veranderingen resulteren in merkbare winsten in het brandstofverbruik. Chip Tuning Your Fillage kan een geweldige manier zijn om het brandstofverbruik en de prestaties te verhogen zonder eventuele permanente aanpassingen aan uw voertuig te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie