Knaapfashion
Image default
Cadeau

Waarom is Corona bier zo populair?

Als je een verfrissende drank wilt om je dorst te lessen en af te koelen op een warme zomerdag, waar grijp je dan naar?

Als het antwoord Corona is, dan is deze blogpost voor jou.

Corona is een soort bier dat gemaakt wordt door de brouwerij Grupo Modelo. Je vindt dit bier in Mexico, andere Latijns-Amerikaanse landen, en delen van de Verenigde Staten.

Als je je afvraagt hoe Corona smaakt, lees dan verder om wat antwoorden te krijgen.

Wat is Corona?

Als je bent zoals de meeste mensen, dan doet het woord “Corona” je denken aan een verfrissend Mexicaans biertje, geserveerd in een gekoeld glas met een schijfje limoen.

Corona is een van de populairste biermerken in Mexico en Latijns Amerika, maar het is een uitdaging geweest om op de Amerikaanse markt door te breken vanwege zijn imago als een “arbeiders” drank voor Latino mannen.

Het wordt in Mexico gebrouwen door Grupo Modelo, het grootste brouwerijbedrijf aan beide zijden van de Stille Oceaan. Corona werd 60 jaar geleden voor het eerst gebrouwen en is verkrijgbaar in heel Latijns-Amerika en ook in sommige delen van Noord-Amerikaanse landen zoals Canada.

Het alcoholgehalte varieert afhankelijk van waar je het drinkt, maar de meeste plaatsen hebben een standaard bier dat een ABV heeft tussen 4% en 6%.

Er zijn ook verschillende smaakvariaties verkrijgbaar. Corona Extra is de populairste smaak, maar er zijn er nog veel meer, waaronder Corona Light, Corona Refresca, Corona Hard Seltzer, en Corona Familiar.

Is Corona een zoet bier?
Corona bier is populair om zijn citrusachtige smaak, het is geen zoet bier. De Corona Extra is echter de zoetste versie.

De Extra heeft een ABV van iets meer dan 4,6% en bevat meer calorieën dan de meeste andere varianten op Corona omdat er ook rietsuiker in het gistingsproces verwerkt is en omdat het met “dextrose” gemaakt wordt.

Daardoor is de smaak zoeter en ronder dan die van de andere variaties.

Kijk eens naar een leuk Corona box geschenk of naar brievenbus cadeaus.