Knaapfashion
Image default
Internet marketing

Welke kartonnen doos handig voor schoenverzending?

Welke kartonnen doos handig voor schoenverzending?

Als particulier of als webshop worden er ook vaak schoenen per post verzonden.  Soms is het lastig om te beslissen welke kartonnen doos het meest geschikt is voor het verzenden van schoenen per pakketpost. Het paar schoenen moet natuurlijk goed in de kartonnen doos passen zodat ze zo weinig mogelijk verschuiven. Daarnaast is het belangrijk dat de kartonnen doos makkelijk geopend kan worden en de schoenen goed gepresenteerd worden wanneer de kartonnen doos wordt geopend. Er zijn  hier verschillende soorten standaarddozen erg geschikt voor.

 

De drie soorten kartonnen dozen die het meest geschikt zijn voor het verzenden van schoenen is een Amerikaanse vouwdoos, kartonnen dozen met autolock bodem en een postpakketdoos. Elke kartonnen doos heeft zijn eigen kwaliteiten en voordelen voor het netjes verzenden van schoenen. Een schoenendoos hoeft niet van een hele dikke kwaliteit te zijn omdat een enkelgolf variant de schoenen ook voldoende beschermd.

 

De eerste kartonnen doos die gekozen kan worden voor verzending is de Amerikaanse vouwdoos. Dit is de kartonnen doos die wereldwijd het meeste wordt besteld en geschikt is voor het verzenden van veel verschillende producten. Dit is misschien niet de meest net afgewerkte optie maar wel een zeer voordelige. De Amerikaanse vouwdoos heeft kleppen aan de onder en bovenzijde die doormiddel van tape dichtgeplakt kunnen worden.

 

De tweede optie is een kartonnen doos met een autolock bodem. Doormiddel van de autolock bodem is de doos makkelijk en super snel in elkaar te zetten. Het nadeel is alleen dat de autolock kartonnen doos bezit over een plakstrip waardoor de kartonnen doos niet herbruikbaar is. Wel is het een luxueuze doos met een nette uitstraling en verkrijgbaar in wit en bruin karton.

 

Tot slot de postpakketdoos, deze variant is misschien wel het meest geschikt voor het verzenden van schoenen per pakketpost. Deze doos bezit over een klep waardoor de doos hersluitbaar is en er ook nog eens heel erg netjes uitziet. De doos is makkelijk en snel in elkaar te zetten en door de klep ook snel te sluiten. Het geeft ook een mooi effect wanneer de doos met klep wordt geopend en de schoenen zichtbaar zijn in de doos.

 

Na het kiezen van de juiste doos kan er ook nog nagedacht worden over een verdere opvulling van de schoenendoos. Denk bijvoorbeeldaan een mooi zijdevloer papier of Sizzlepak zigzag opvulmateriaal. De schoenen kunnen mooi ingerold worden met de zijdevloei maar de Sizzlepak biedt een kleurrijke opvulling. Sizzlpak is een zigzag opvulmateriaal die perfect zijn voor het opvullen van lichte tot medium zware producten. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en is werkt ook nog eens goed voor de schokabsorptie voor tijdens het verzenden.  

 

Alle bovenstaande producten zijn verkrijgbaar in de webshop van 123Kartonnen Dozen. Neem gerust een kijkje of neem contact met ons op (info@123kartonnendozen.nl).