Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Wat is huidtherapie precies?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daarom ook dat het van groot belang is dat je jouw huid gezond houdt en goed verzorgt. Je kunt natuurlijk veel preventieve maatregelen treffen, zoals een gebalanceerd dieet bijvoorbeeld, die bijdragen aan een gezonde huid. Toch kan het soms gebeuren dat je naar een huidtherapeut moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan Mouritshuidtherapie.nl, waar je met allerlei soorten huidproblemen terecht kunt. Maar huidtherapie is nog veel meer dan enkel het verhelpen van huidklachten. Hieronder lees je wat huidtherapie allemaal kan betekenen en waarmee je bij een dergelijke therapeut terecht kunt.

Huidtherapie voor huidaandoeningen

Huidtherapie is een behandeling speciaal bedoeld voor de ongezonde huid. Denk bijvoorbeeld aan huidziektes of -klachten, of ernstige huidbeschadigingen. Een huidtherapeut kan je in al deze gevallen helpen. Een huisarts kan natuurlijk al veel voor je betekenen als het gaat om bepaalde huidaandoeningen, maar een huidtherapeut gaat verder. Met acne, littekens, wratjes, wondjes en met nog veel meer kan je bij een huidtherapeut terecht. De gezonde huid krijgt dus geen behandeling van een huidtherapeut. In het geval van een gezonde huid, ga je naar een schoonheidsspecialiste. 

Speciale behandelingen bij een huidtherapeut

Je kunt zelfs bij sommige huidtherapeuten terecht voor heel andere uiteenlopende zaken. Denk aan het laten weghalen van een tatoeage, of het laten weglaseren van haren. Een tatoeage kan een huidtherapeut weghalen met een lasersysteem, die doordringt tot op een diepe laag waar de pigmenten zich bevinden. Ontharen werkt dus ook met een lasersysteem. De laserstraal beschadigt de haarzakjes waardoor deze bijna geen tot helemaal geen haar meer kunnen laten groeien. Je kunt voor deze behandeling kiezen in het geval van ongewenste of overmatige haargroei. Dit zijn maar twee voorbeelden van wat sommige huidtherapeuten als behandelingen aanbieden. Informeer dus altijd bij een huidtherapeut naar zijn of haar behandelingen.

Een nieuwe behandeling

Wist je dat huidtherapie nog helemaal niet zo lang bestaat? Zo een 25 jaar geleden kon je enkel naar een dermatoloog, huisarts of plastisch chirurg gaan met je huidklachten. Een huidtherapeut gaat verder dan dat, omdat deze behandeling biedt voor de revalidatie van je huid. Wel is het zo dat je allereerst naar je huisarts moet gaan om een verwijzing te krijgen voor een huidtherapeut