Liebherr WKes 4552 kopen tegen laagste prijs?

      Reacties uitgeschakeld voor Liebherr WKes 4552 kopen tegen laagste prijs?

De Liebherr WKes 4552 is uitgevoerd in edelstaal en functioneert hetzelfde als de WKt  4552 en WKt 4551. In totaal kunnen er 201 flessen worden bewaard wat bijna hetzelfde is als wat de WKr 4211 en WKb 4212 kunnen met hun 200 flessen capaciteit. Alleen is er een opmerkelijk prijsverschil. Je kunt je afvragen waarom Liebherr voor een verschil van 1 fles een hele nieuwe kast heeft ontwikkeld in de GrandCru serie. De verschillen zitten in de breedte 60 cm ten opzichte van 70 cm, de hoogte is gelijk 165 cm en de diepte is minder bij de Vinotheks slechst 73,9 cm ten opzichte van de GrandCru serie met hun 74,2 cm. Waar zit dan het prijsverschil in? Deze zit in de afwerking van de handvaten en enigszins het energieverbruik. Heb je het over meer opslagcapaciteit dan kom je uit in de kasten met de aanduiding 5551,  5552 of voor het echte bulk werk in de 6451. Kortom, wat is de visie achter deze serie.

De vraag heb ik gesteld aan een van de meest wijze Liebherr specialisten van het Westelijk halfrond. Het is nu afwachten wat het antwoord zal zijn. Uiteraard ben ik als wijnliefhebber nooit te oud om te leren. Wat betreft het optimaal conditioneren van wijn kun je ook afvragen waarom wordt er in geen enkele wijnkast een hygrometer gebouwd? Is dit om claims te voorkomen wanneer het apparaat niet zou functioneren? Wat als je een hygrometer zou inbouwen die er voor zorgt dat het ventileren van de kast geautomatiseerd kan worden? Er is in Europa en Amerika maar één Liebherr dealer die hierover heeft nagedacht en dat is Cavepromotor. Deze organisatie heeft haar roots in de wijnwereld en dat merk je in het advies wat je krijgt als je op zoek bent naar een wijnkast. Deze organisatie levert een digitale hygrometer bij elke wijnkast die wordt geleverd. Daarbij wordt uitleg gegeven over de werking van de wijnkast en het gebruik van de hygrometer. Je hebt tenslotte een ventilator knop op de wijnkast, maar je moet wel weten wanneer je deze kunt of beter gezegd moet gebruiken.

Dan is er nog het verhaal van de omgevingstrillingen. Deze worden door de wijnkast ondergaan en indirect doorgegeven aan de wijnen. Dit heeft de firma Cavepromotor ondervangen door Vibration Reduction Blocks te laten ontwikkelen. Wanneer de wijnkast leeg is, wordt deze op de blocks geplaatst. Doordat de gebruiker de wijnkast vult zakt deze als het ware in de blocks, waardoor een schokbrekend effect wordt gecreëerd. Wanneer wijnen worden blootgesteld aan trillingen die wij als mens niet ervaren, verouderen de wijnen te snel. Hierdoor komen ze niet op het gewenste topniveau en ook de tannines ondervinden nadelen. Maar goed dat heeft niet elke wijn.

Wel is het zo dat de lucht die de wijnkast binnenkomt gefilterd moet worden om omgevingsgeuren niet te laten inwerken op de wijnen met een kurk afsluiten. Hiervoor is een Aktief Koolfilter gemonteerd wat jaarlijks vervangen dient te worden. Echter de meeste mensen vergeten dit filter te vervangen. Je noteert dit tenslotte niet in je agenda. Daarom heeft Cavepromotor de Filter Alert Service ontwikkeld waarmee de eigenaar van de wijnkast erop wordt gewezen dat het tijd is om het filter te vervangen. Deze weet doorgaans niet wel type filter hij of zij heeft. Dit wordt ook bijgehouden in het systeem van Cavepromotor. De klant hoeft alleen maar een betaallink te accepteren en verder wordt er automatisch het juiste koolfilter toegestuurd. Klanten weten deze service zeer te waarderen. Het leuke is dat er zo een band ontstaat met de klant. En je kunt je voorstellen wanneer deze wederom een wijnkast koopt dat dit wordt gedaan via Cavepromotor. Bijzondere wijnen is datgene wat de meeste wijnliefhebbers wensen te kopen. Omdat Cavepromotor uit de wereld van de exclusieve wijnen komt, zijn zij instaat om via de collega’s van Wijnpromotor aan bijzondere wijnen te geraken. Nog voordat deze beschikbaar komen voor andere klanten worden deze al aangeboden aan Cavepromotor klanten. Het leuke is dat deze daardoor een wijn kunnen kopen die enkele weken en maanden al gaat stijgen in prijs.