Humidor kopen in Turnhout

      Reacties uitgeschakeld voor Humidor kopen in Turnhout

Op bezoek bij een humidor in Turnhout

We gingen met opa een ‘humidor kopen‘ in Turnhout. Gisteren hadden wij sinds lange tijd afgesproken met mijn opa en oma. Ze wonen ver weg, maar wonen prachtig in het landelijke Kempenn in hun schitterende villa. Oma geniet daar van haar prachtige vlindertuin, Opa die heeft een fantastische studeerkamer met bibliotheek en sigarenrookkamer. Samen met mijn vader, moeder en broertje gingen wij op weg naar de woonplaats van oma en oma. We hadden afgesproken bij Casa N°7 in Turnhout. Mijn opa en oma hadden ons daar uitgenodigd om de dag te beginnen met een lekkere koffie of chocolademelk. Ik had er zin in! We moesten onze auto parkeren aan de jachthaven en daar zou zich ergens achterin een zaak een speciale espressobar bevinden. We moesten eerst nog anderhalf uur lang in de auto zitten, maar gelukkig hadden we onze spelcomputers bij ons. Ik begrijp niet hoe mijn ouders en andere mensen zolang ergens naar toe kunnen rijden. Ik pakte 1 van mijn favoriete spelletjes erbij en mijn broertje deed hetzelfde. Voor we het wisten kwamen we in Turnhout aan. We moesten even zoeken, maar vonden de winkel aan onze rechterkant. Op de gevel stond cigars, magazines, coffee and tea, wines en spirits. We parkeerden de auto in een zijstraat waar blijkbaar het postkantoor zich bevond. Mijn vader legde de blauwe schijf om 2 uur te parkeren en samen gingen we op weg naar onze date. Toen we de winkel binnenkwamen wisten we niet wat we zagen. Allemaal mooie glitters, dat bleken geurkaarsen te zijn vertelde mijn oma later. Mijn vader zag ik geïnteresseerd kijken naar de flessen rum, whisky en gin. Ik mag dat zelf nog niet drinken, maar de flessen zien er wel aantrekkelijk uit moet ik eerlijk zeggen. We liepen verder naar achteren door en werden ondertussen vrolijk begroet door de man achter de koffiemachine. Hij was druk bezig, maar had toch tijd om even te lachen. We kwamen langs een grote glazen wand en zwaaiden vrolijk naar opa en oma. Het was fijn ze weer te zien, ik had ze gemist! Ik zei: “Opa en oma ik heb jullie gemist, en wat een leuk winkeltje”. Opa lachte hartelijk en vertelde dat hij hier altijd zijn lekkernijen haalt. Een goede kist sigaren, fles cognac, rum of whisky. Oma vertelde dat zij hier altijd ‘s ochtends haar krantje komt halen. Dan zet ik de auto overdwars op straat en als ik dan een fles wijn meeneem voor opa zullen ze hier wel denken wat een levensgenieters. Ondertussen bleef ik staren naar de glazen wand achterin de winkel. Het was een gezellige ruimte waar ook gin, whisky en rum tastings werden gegeven ving ik op uit de gesprekken tussen mijn opa en vader. Ze gingen eens kijken bij de sigaren en ik vroeg of ik mee mocht. De eigenaar kwam op ons afgelopen en heette ons welkom, of we iets wilden drinken of liever iets wilden roken! Iedereen lachte hartelijk, het was fijn weer samen te zijn. Samen met de eigenaar gingen mijn vader en opa de glazen deur binnen. Ze keken mij allen aan en vroegen of ik ook mee wilde gaan. Ik werd verteld dat dat heel bijzonder is dat ik al op zo jonge leeftijd een humidor mocht binnenwandelen. De geur was heerlijk, ik rook gras, thee en nog veel meer geuren. Ik keek mijn ogen uit. Overal lagen kistjes met kleine, grote, dikke en dunne sigaren. Ook waren er kleine kastjes te koop, dat bleken kleine humidors voor mensen thuis te zijn. Opa wilde er graag 1 extra kopen. Ik kreeg er dorst van, en vroeg aan mijn vader of ik naar buiten mocht. Ik had zin in een chocolademelk gekregen van die lange reis en bijzondere eerste ervaring met sigaren in een humidor.