Nieuwe artikelen

Apparatuur en de witgoed

Gereedschappen en witgoed: Door wasmachine reparatie Amsterdam

 

Gereedschap: 

stapelpan (maximal 100 C). Verwarmen met hete lucht (en verbrandingsgassen). Bakken en braden 140 C- 240 C. Apparatuur o.a.: oven, circulatie-oven, convectomaat. Verwarmen door warmtestraling: grillen of roosteren. Warmte-overdracht door straling, die geleverd wordt door een infraroodstraler. Verwarmen door hoogfrequente energie van de stralingsbron wordt hierbij in het voedingsmiddel omgezet in warmte.  Apparatuur: magnetronoven (microgolfoven).

Apparatuur:

In dit artikel zal de apparatuur besproken worden volgens wasmachine monteur Amsterdam , die bij verschillende behandelingstechnieken wordt gebruikt als een refentie. Zoals de titel van het hoofdstuk aangeeft beperken we ons tot de apparatuur, die voor het koken, bakken en braden bedoeld is. In feite is dit apparatuur die op een of andere wijze warmte moet leveren. Bovendien bepereken we ons tot de werkingsprincipes van de apparatuur, en de daarmee samenhangende eigenschappen. Op receptuur gaan we niet in. Dus ook niet op de wijze waarop deze apparaten kunnen of moeten worden gebruikt en de produkten waarvoor deze apparaten het beste geschikt zijn.

De werking

De werking van de apparatuur voor koken, bakken en braden die in de inrichtingskeuken wordt gebruikt, is op dezelfde principes gebaseerd als de werking van apparatuur voor de gezinskeuken. In de energievoorziening worden systemen toegepast, die in de gezinshuishouding niet aangetroffen worden (stoomleiding, elektrodenstoomontwikkelaar e.d.) van voedseldistributiesystemen is in de gezinshuishouding evenmin sprake.  Behandeling van dergelijke onderwerpen, die niet alleen technische maar vooral ook organisatorische kanten bevat, valt buiten het kader van dit boek. Zie daarvoor o.a: A.M.A. Engels-Geurts, ‘Apparatuur en organisatie van de grootkeuken.

Fysische achtergronden:

Enkele fysische achtergronden en daaruit voortvloeiende eisen Uit het overzicht in de inleiding blijkt, dat voor meeste behandelingstechnieken de open vlam te heet is om zonder meer te kunnen gebruiken. Een open vlam zal bovendien een plaatselijke en geen gelijkmatige verhitting geven.

De temperatuur zal dus begrensd moeten worden en de verwarming van de voedingsmiddelen moet gelijkmatig gebeuren.

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Knaapfashion.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

De Snackbar in Lelystad Waar Iedereen Over Praat

Ben je ooit in Lelystad geweest en heb je zin gehad in een snelle, smakelijke maaltijd? Zo ja, dan weet je waarschijnlijk al dat de stad vol zit met geweldige snackbars die heerlijke gerechten aanbieden. In deze blogpost gaan we dieper in op alles wat je moet weten over de snackbar in Lelystad. We bespreken waarom deze snackbars zo populair zijn, wat je er kunt verwachten, en hoe ze zich onderscheiden van de rest. Lees verder om te ontdekken waarom de snackbar in Lelystad misschien wel je nieuwe favoriete eetplek wordt. Waarom Snackbar in Lelystad Populair Zijn Snackbars zijn een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur en Lelystad is geen uitzondering. De populariteit van deze eetgelegenheden komt voort uit hun unieke combinatie van snelle service, betaalbare prijzen, en heerlijke gerechten. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, de snackbars in Lelystad bieden een breed scala aan opties die

Gepubliceerd door Knaapfashion.nl