Acrylaat versus plexiglas

      Reacties uitgeschakeld voor Acrylaat versus plexiglas

Is er een verschil tussen plexiglas en acrylaat? Dat vroegen wij ons af. Het antwoord is ‘nee’. De volledige naam van dit glasheldere materiaal is namelijk: polymethylmethacrylaat. Plexiglas was ooit een merknaam, net als bijvoorbeeld Spa Rood of Luxaflex. Acrylaat kwam in 1936 op de markt en hoewel het van behoorlijke gevaarlijke en schadelijke stoffen wordt geproduceerd, zoals waterstofcyanide, zwavelzuur, aceton en methanol, is plexiglas zelf volledig onschadelijk. Mocht het toch vlam vatten, dan komen er ook geen schadelijke stoffen vrij. Plexiglas kan dus niet tegen hitte (het wordt zacht) en is daardoor dus ongeschikt voor veiligheidsdoeleinden. Een groot voordeel is dat het materiaal milieuvriendelijk is en 100% te recyclen!

Waar wordt plexiglas voor gebruikt?

Omdat het materiaal erg licht en ook nog eens relatief goedkoop is, wordt het veel gebruikt als presentatiemateriaal (bijvoorbeeld in winkels), voor het maken van stofkappen, het beglazen van grote ruimten, aquaria in dierentuinen en bijvoorbeeld als wind- en geluidsschermen. Ook zie je het steeds meer in musea en warenhuizen (denk aan de bescherming bij roltrappen). Eerder zeiden we al dat plexiglas niet tegen verhitting kan. Het voordeel van die verhitting echter is juist dat het in alle mogelijke vormen kan worden gemodelleerd. Daarnaast laat plexiglas veel meer licht door dan glas en is zo ontzettend sterk dat het vrijwel onbreekbaar is. En breekt het toch? Dan ontstaat er wel een breuk maar geen glasversplintering.

Vink; meer dan 60 jaar ervaring

Vink is al meer dan 60 jaar distribiteur en voorraadhouder van dit geweldige product dat in meer dan 90 kleuren leverbaar is. Het bedrijf levert diverse kunststofsoorten aan de bouw, industrie en de techniek. Snel leveren is een van de garanties van Vink. Binnen 24 uur is een bestelling op plaats van bestemming. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie of een offerte? Neemt u dan contact met op via www.vinkacrylaat.nl.